Steenrood taillerokje

Ondertussen rollen we rustig de koude winterperiode in. Mijn naaimachine blijft gaan, sinds kort helaas met scheve steek, maar dat wordt nog ondergezocht. Ikzelf huppel deze weken blij rond in een nieuwe rok, door het park, thuis, op straat en op mijn stageadres. Opgewekt om mijn collectie van wollen rokjes af te wisselen met een ander model. Een kleine aanpassing maakt vaak een groot verschil.

Cleolidewij: taillerokje

Werkbeschrijving: men neme een ouderwetse, lange rok (liefst uit eigen, moeders, oma’s of buurvrouw’s kast, maar een model uit de kring- of tweedehandswinkel volstaat ook), kort hem in tot de gewenste lengte, voeg een fijn ceintuur toe en draag hem de komende jaren weer vol plezier, bij voorkeur met confetti-sokken.

Cleolidewij, taillerokje

Ik voegde ten slotte een stel zakken toe aan de rok. Met dit weer moet je toch ergens je zakdoek of koude pollekes kwijt kunnen. Vol enthousiasme ligt er overigens een volgend exemplaar klaar om vermaakt te worden (en dan ben ik verbaasd dat mijn kledingkast vol geraakt).

En voordat ik het nogmaals vergeet: in september werd ik geïnterviewd door dwars, het studentenblad van Universiteit Antwerpen. Het fijne stukje tekst is hier online te lezen en hier in pdf.

Advertenties

10 thoughts on “Steenrood taillerokje

  1. Alweer prachtig gelukt! Ik verbaas mij nog altijd over uw vermaak kunsten. ‘k Heb hier ondertussen nog steeds een kleedje en een rokje liggen waar ik maar niet aan durf beginnen, omdat ik er van overtuigd ben dat het grandioos fout gaat gaan. Dat rokje heeft nochtans een prachtig groen gebloemd stofje, dat niet zo misstaan in mijn huidige kleerkast…

    1. Oh komkom, jij kunt keigoed naaien, wat kan er misgaan? Gebruik anders een patroon zoals je bij een gewone lap stof doet. De afweging lijkt mij simpel: proberen met grote kans van slagen of laten verstoffen in een zielig hoekje :-).

  2. wauw! ik ben zo jaloers op de perfect bruikbare kleren die jij kan vinden, ik heb voorlopig nog weinig succes gehad met kleren in de kringwinkel; ofwel helemaal versleten ofwel foei foei lelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s