Van garden-chique pakje tot feestelijke overslagjurk

Cleolidewij - Rode bloemenjurk

Afgelopen zomer hadden we de eerste grote bruiloft in onze familie. Mijn broer trouwde met zijn liefde en gaf een groot feest op de boerderij van haar ouders in de polder. Het was een geweldig weekend vol vreugde en liefde. Iedereen had zich mooi gekleed en overal stonden bloemen uit het naastgelegen veld. Lekkere taart, cake en brownies, zoveel vrienden en familie en een pop-up camping naast de schuur. Het weer was prachtig, niet te koud of te warm. Ik denk niet dat er ooit een andere bruiloft kan tippen aan deze.

Vrolijke bloemenstof
Voor zo’n belangrijke gelegenheid wilde ik graag een feestelijke jurk dragen. Online vond ik niet direct mijn gading. Ik vond bovendien dat ik eigenlijk wel een zelfgemaakt exemplaar moest dragen. Ik kocht een aantal jurken om te vermaken. Zo ook deze rode, wat een broekpakje bleek te zijn. De stof is luchtig voor de zomer en vrolijk voor een feest. Hoe grappig de pasvorm ook is, zo zou ik hem nooit dragen.

Cleolidewij - Rode bloemenjurk

Scalloped edge
De overslag vond ik wel mooi en wilde ik graag behouden. Eigenlijk heb ik niet bijzonder veel nagedacht en volgde ik hetzelfde stramien als andere keren: boven- en onderkant loshalen, bovenkant versmallen, van de onderkant een rok maken en terug aan elkaar zetten. De bovenzijde voorzag ik van een scalloped edge, of in het Nederlands een schulprand. Dat deed ik voor het eerst en het was wat friemelen, maar met behulp van een strijkijzer lukte het om redelijk strakke halve cirkels te maken.

Cleolidewij - Rode bloemenjurk

Simpele verbouwing
Ik heb de zakken kunnen behouden. Hoewel ze wat te groot zijn om kleine dingen veilig in op te bergen, vind ik het altijd fijn om je handen ergens te kunnen stoppen. Ik verkleinde de mouwen tot een soort van kapmouwtje en verkorte de rok tot net boven de knie. Ten slotte zette ik er een geel lint aan om de jurk dicht te kunnen knopen en het gigantische bloemenbed een beetje te breken.

Niet mijn  kleur, again
Het resultaat mag er zijn, maar dit is echt dé story van mijn blog: ik heb wederom voor een kleur gekozen die ik nooit draag of ga dragen. Ik begin een patroon te zien, hoe leuk ik de jurken ook vermaak: ik draag geen rood, paars of oranje. Ik hoor je denken, “dat kon je toch zien aankomen?”. Wellicht dat ik het nu onthoud mocht ik nog eens een kledingstuk kopen om te vermaken. Ik vind het model heel mooi en de schulprand subtiel en speels. Maar het rood is voor mij te opvallend. Ik blijf eerlijk gezegd liever een beetje onzichtbaar.

Cleolidewij - Rode bloemenjurk

Wat ik dan wel droeg?  Ik bleef in het bloementhema en vermaakte nog vlug een iets bescheidenere, licht blauwe jurk. Hier op mijn instagram te zien, wellicht post ik hem hier ook nog eens.

Foto door: Gaby Jongenelen
Advertenties

7 reacties op ‘Van garden-chique pakje tot feestelijke overslagjurk

 1. Zonde dat j’m niet draagt, want eigenlijk vind ik je best wel staan met die kleur – en zeker met het model; erg mooi! Maar als het je ding niet is, dan is het het niet natuurlijk. Een zakje kleurverf to the rescue?

  1. Dankjewel! De stof is te mooi van kleur (en te synthetisch) om te verven. Ik ga een andere drager zoeken voor het jurkje, zodat hij in volle glorie gedragen kan worden.

 2. Hoi Cleo,

  Mooie jurk en staat je prima, je kan het hebben hoor. Schulp rand heb je mooi gedaan, hoewel gewoon recht ook mooi zou zijn geweest (dit gezien bedrukte stof). Ik ben blij dat je weer energie hebt om kleding te recyclen en mag graag het resultaat bekijken. Zou je ook iets voor de winter kunnen maken bijv. een pet of handschoenen? In ieder geval veel inspiratie toegewenst.

  Groetjes,

  Jolanda Pinas

  >

  1. Bedankt Jolanda, leuk om te horen. Ik ben ook blij met de energie. Leuke suggesties ook om voor de winter iets te maken. Momenteel ben ik t-shirts aan vermaken (van xxxl naar s) en borduur ik er iets leuks op. Ik hou het in het hoofd om meer wintergerelateerde dingen te posten.

 3. Misschien moet je eens een kleurenanalyse laten doen om te ontdekken welk type je bent en welke kleuren je helemaal doen stralen. Echt een aanrader vind ik.
  Ik zoek gewoon op kleur nu, ook in de kringloopwinkel en op rommelmarkten, en pas dan kijk ik naar de maat/model of dat ik het kan vermaken. Sinds ik meer op ‘mijn’ kleuren let, krijg ik vaak complimenten, ook al zijn het vaak eenvoudige outfits.

  1. Dat is handig! Goede tip. Ik word nu vaak al wild in de kringwinkel als ik iets in mijn maat vind voor weinig geld. En als de vintagewinkel alles voor €1 verkoopt, let ik ook meer op de print en stof dan of de kleur écht bij mij past. Ik ga mij er in verdiepen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s