Van giga kleed tot kimonojurk

Cleolidewij - Kimono ochtendjas

Het was een goede zomer deze zomer. De beste in jaren, ondanks de hoge temperaturen. Ik ging eindelijk écht op vakantie. We vertoefden in een interbellumvilla, een orangerie van een kasteel, een mooie stad en een prachtige schuur aan zee. We fietsen, ik behaalde 3 QOM’s (en verloor ze drie dagen later), wandelden, zwommen, speelden spelletjes en deden veel niets.  Ik kijk al uit naar onze volgende trip.

Multifunctionele ochtendjas
Vlak voordat we vertrokken bedacht ik dat ik graag een ochtendjas wilde meenemen. Voordat ik goed wakker ben, het weer heb gecheckt en mijn outfit heb afgestemd, wil ik toch al iets aantrekken over mijn zomerpyjama (aka: ondergoed). Ik zag online verschillende kimono’s, maar ook kimonojurken. Een ochtendjas die je eveneens overdag kunt dragen. Daarom zocht ik een grote jurk mét bloemetjes om een eigen variant te maken.

Puzzelen met stof
Hoewel de jurk veel stof bevatte, was het zoeken waar ik wat aan vast moest naaien. Een overslag is bijna een dubbele voorkant. En volwaardige wijde mouwen mochten niet aan mijn kimonojurk ontbreken. Ik heb geen patroon gebruikt, wel zocht ik plaatjes om de verschillende onderdelen van grootte in te kunnen schatten.

Ik knipte alles los: voor- en achterkant, boven- en onderkant, schouders en mouwen. Al passend knipte ik alles op maat en naaide ik het geheel terug aan elkaar. De mouwen kon ik verlengen en verbreden met een restje. En naast de schoudervullingen en wat kleine stukjes stof, hield ik gelukkig een lang stuk over dat als tailleband kon dienen.

Plezier van mijn kimono-ochtendjurk
Ik sta wat ongemakkelijk (of ongeduldig) op de foto hierboven én de stokrozen stelen de show, maar ik ben blij met het naairesultaat. De achterkant is iets langer dan de voorkant, ik heb de overslag in een ronde vorm genaaid en twee drukknoopjes houden alles netjes op hun plaats. Een derde naaiproject in relatief korte tijd waar ik heel tevreden mee ben.

Nieuwsgierig naar het kasteel? Chateau Cortils ligt tussen de heuvels van het Land van Herve. Een prachtige streek in België waarvoor je niet ver hoeft te reizen om een echt vakantiegevoel te hebben.

Advertenties

5 reacties op ‘Van giga kleed tot kimonojurk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s