Cleo

Welkom op mijn blog, de plek waar ik laat zien wat er onder mijn naaimachine verdwijnt en verschijnt. Ik vermaak oude dingen tot iets nieuws, zoals rokjes van oude truien of overhemdmouwen, fijne jurkjes en rokjes van oude soepjurken en tassen en etui’s van restjes stof. Dat is wat ik op deze blog post: een assemblage van vernaaide kledingstukken, om zelf te onthouden wat ik maak en om het aan anderen te laten zien als het niet real-life kan.

“Cleo schuimt tweedehandswinkels, rommelmarkten en kringloopwinkels af om voor een prikje kleren te kopen waarvan de stof haar bevalt. Wat ze er mee doet, ziet ze later achter haar geërfde naaimachine wel. Ze houdt van de oude stoffen, ze voelen zachter aan, maar bovenal: zijn eerlijker. Misschien niet in oorsprong, maar nu wel.” (Anouk Buelens-Terryn over Cleo voor dwars)

Ik ben er van overtuigd dat alles wat oud is een nieuw leven kan worden ingeblazen. Een eenvoudig principe dat alles (of bijna alles) herbruikbaar is. Zowel in eigen vorm, als in een andere gedaante. Een manier van duurzaam werken die eerlijk is voor onze aarde en voor mensen. Het is tegelijkertijd een manier van werken en denken die veel creativiteit losmaakt. Oude kleding is niet direct afgeschreven als het slijtage vertoont of het model uit de mode raakt. Als repareren geen mogelijkheid meer is, blijft het merendeel van de stof bruikbaar voor nieuwe kleding en accessoires. Zo halen we het maximale uit eerder geproduceerde spullen.

CleoFoto door: Anouk Buelens-Terryn

Ik vernaai de kledingstukken met mijn mintgroene Husqvarna uit 1966, die mijn oma ooit voor zichzelf kocht. Met aanhoudend uitproberen (in een tijdspanne van ruim 14 jaar) heb ik mijzelf leren naaien. Wanneer ik niet achter mijn naaimachine zit, nestel ik graag in de zetel met een goed boek, een fijne tv-serie of film, bekijk ik gretig kunstwerken (in musea, maar vooral op het wereldwijdeweb, zoekende naar mijn smaak en kennis over oude en nieuwe kunststromingen), bak en kook ik simpel eten en zoek en timmer ik mijn weg naar de toekomst.

Vragen, tips, opmerkingen of iets anders? Wil je iets doneren, zoals oude soepjurken, broekpakken of wellicht mooie truien? Heb je een leuk (ruil)voorstel of verzoek? E-mail gerust naar: cleolidewij@gmail.com

Advertenties

14 reacties op ‘Cleo

 1. Onze site is geüpdate, hoor! :D
  Uw site is ook wel erg leuk! Ik vind uw kledingstijl echt fijn, zou je meteen trekken, zag ik je op straat ;)

  Helen.

 2. Hoi Cleo,

  Wat een leuke dingen allemaal hier op deze site. Ik was benieuwd waar jij die raamposters van bloemen hebt besteld. Ik heb wat zitten googlen, maar kan het zo snel niet vinden. Ik hoop van je te horen!

  Groeten, Marlies

 3. beestjes, trui-rokken, kussens, sinterklaas-oorbellen, en inderdaad … zoals je zei : tasjes van gehaakt plastic. Wat ben jij creatief :)

  *Tim vindt dit leuk*

 4. Hoi Cleo ,

  Ik wilde gewoon zeggen dat ik je bewonder met als je leuke kleding en je bent origineel dat vind ik erg leuk! Ik kwam je tegen in met je blog namelijk.

  Groetjes en liefs ,

  Aart.

 5. Wat een super leuke site zeg, ik kwam hier via Sophie sweet vintage en ben dolenthousiast als ik al je zelfgemaakte dingen zie. Wat super leuk om van soepjurken en truien zulke leuke en originele kleding te maken, ik wenste dat ik iets handiger was op de naaimachine ;-)! Fijne dag nog verder!

  Groetjes Fija

 6. Greys Anatomy is ook mijn favoriet! Ik vind het overigens wel inderdaad irritant als iemand geen ‘about’ stukje op haar/zijn website heeft. Maar ik ben dan ook een erg nieuwsgierig persoon, haha.

  JD

 7. Hoi hoi!

  Ik ben zelf ook kotstudente in het prachtige Antwerpen! Wat een heerlijke blog heb je :) En wat ben ik jaloers op je talent!
  Je kot ziet er trouwens ook prachtig uit :)

  Doe zo voort!
  Mvg
  Lotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s